FAQ sobre correu electrònic

No es pot accedir al servidor de correu encara que sí que deixa enviar.
No es pot enviar correu.
Missatge enviat arriba tornat (bé "warning" o bé "error").
En connectar per recollir els missatges, es queda com bloquejat o triga molt.
Rebo un missatge amb un arxiu d'1 mega però el mòdem o el programa m'indica que he rebut 2 megues. He perdut informació?.
Estic esperant un correu que no m'arriba.
Rebo publicitat, amenaces, alerta de virus o afirmacions de subscripció a pàgines que no hem demanat.
He rebut un missatge aparentment normal referit a una persona que es diu com jo.
M'arriben els missatges amb un munt d'escombraries dins.

No es pot accedir al servidor de correu encara que sí que deixa enviar.:

a. Comprovar que a la configuració del programa de correu, a "servidor de correu entrant POP3", es té "recibir.arquired.es".
b. Comprovar que a "nom d'usuari" es té el que apareix a l'esquerra de l'adreça de correu (sense incloure-hi @arquired.es, i en minúscules).

Exemple: Per a pep@arquired.es

Servidor de correu entrant POP3: recibir.arquired.es

Servidor de correu sortint SMTP: enviar.arquired.es

Nom d'usuari POP: pep

No es pot enviar correu

a. Comprovar que a la configuració del programa de correu, a "servidor de correu sortint o SMTP", apareix "enviar.arquired.es".
b. Comprovar que està activada l'opció d'autenticació.
c. Comprovar que tots els missatges pendents de sortir tenen una adreça correcta. Si cal, esborrar-los i enviar-los d'un en un.

Missatge enviat arriba tornat (bé "warning" o bé "error").

a. Comprovar que l'adreça del destinatari és correcta.
b. Tornar-ho a intentar, pot ser que el servidor al qual s'envia hagi caigut.

En connectar per recollir els missatges, es queda com bloquejat o triga molt.

a. Intentar-ho un parell de vegades. En cas de no poder aconseguir el missatge, pot provar a la nostra pagina web. Ha d'entrar a l'opció de correu i després d'introduir el nom d'usuari i la contrasenya. Podrà esborrar els missatges que ocupen "megues" i que són molt difícils de baixar.
b. Si el missatge conté alguna cosa molt important que a més no importa deixar en un FTP públic, posi's en contacte amb el suport tècnic.

Rebo un missatge amb un arxiu d'1 mega però el mòdem o el programa m'indica que he rebut 2 megues. He perdut informació?

a. No estem perdent informació, el problema és que quan es baixen els missatges es parteixen en paquets, als quals s'afegeixen capçaleres i cues que els fan més grans.

Estic esperant un correu que no m'arriba.

a. Comprovar que sí que es pot rebre correu d'altres adreces, per exemple enviant-se un correu un mateix. b. Llegir la pregunta "Missatge enviat arriba tornat (bé "warning" o bé "error").

Rebo publicitat, amenaces, alerta de virus o afirmacions de subscripció a pàgines que no hem demanat.

a. Qualsevol usuari pot fer qualsevol d'aquestes accions amb només un canvi al programa de correu, per la qual cosa el més aconsellable és no fer cas d'aquests correus o posar-se en contacte amb l'empresa per negar el fet.

UNS QUANTS CONSELLS:
a) Quan es rebi algun missatge dient que s'escrigui a una adreça en concret per a una bona causa social (salvar nens, donar diners...) no fer-ho, ja que habitualment el que busca una tercera persona és saturar alguna altra companyia o usuari (el qual rep un missatge cada vegada que intentem fer la bona obra).
b) Quan es rep un missatge dient com de perillós que resulta el missatge, ja que formataria el disc o coses similars, no fer-ne ni cas i llençar-lo amb el fitxer adjunt.
c) No posar informació personal i molt menys donar el número de VISA o targeta de crèdit a qualsevol pàgina, si no és que la pàgina estigui en un servidor segur.
d) Si rep un missatge d'algú a qui no coneix i que es presenta com un amic que vol intercanviar missatges, no el contesti, ja que probablement sigui alguna companyia de publicitat que busca saber si les adreces a les quals escriuen existeixen o no.
e) A les llistes o IRC, no posar-hi l'adreça autèntica de correu ni les dades personals, ja que molta gent en farà un mal ús. És preferible donar-les quan hi hagi una confiança.

He rebut un missatge aparentment normal referit a una persona que es diu com jo.

a. Escriure amb un reply o contestar a l'autor per informar-lo del seu error.

M'arriben els missatges amb un munt d'escombraries dins.

a. El més lògic és que t'hagin enviat un fitxer adjunt de forma equivocada. Cal usar el mètode MIME com a norma general i afegir l'arxiu amb opcions com "inserir arxiu", "afegir adjunt", "attach", "Ctrl+H"...